Kijk op Mensen

 

Training:


‘René heeft de capaciteit om mensen uit hun comfort zone te halen. Hoewel dat confronterend was, is het achteraf erg goed geweest. Ik kijk nu net even anders naar mensen en dat heeft me geholpen de functionele beoordelingsgesprekken op een andere, betere, manier te voeren’.

Alfons Biegstraaten, ICT infrastructure manager, Boskalis


'Met een aantal collega's volgde ik een training “Onderhandelen” en aangezien hier ontzettend veel bij komt kijken op het gebied van weerstand, overtuigen en communiceren was de training super divers. René is een zeer ervaren, professionele maar vooral ook menselijke coach, die zijn programma volledig aanpast aan de groep en waarbij je al doende heel veel leert. Je ziet aan alles dat hij het beste voor heeft met jou en de groep. Het heeft mij o.a. een aantal concrete tips en leerpunten gegeven om succesvoller te worden’.

Viola Rijnsdorp, Marketeer T-Mobile


‘René heeft een tweedaagse teamtraining uitgevoerd bij mijn team waar veel onderhuidse spanningen waren geweest. Volgens afspraak had René geen vast programma en richtte hij zich op dat waar de teamleden behoefte aan hadden. Dat deed hij uitstekend; hij leidde strak en het programma was helder, afwisselend en inventief. Hij haalde uit alle deelnemers wat er in zat, confronteerde hen met bepaald gedrag en opmerkingen en zette hen aan tot reflectie. Een uit de hand gelopen verbale escalatie tussen twee medewerkers werd heel goed begeleid door René. Vooral doordat we naar onze eigen rol in het team hebben gekeken zijn we duidelijk een stapje verder gekomen. Zonder René had dat niet gekund. Chapeau!! De training was intensief en waardevol’. 

Carla Chappell, Onderwijsleider Albeda College


‘René heeft bij de gemeente Stede Broec trainingen ‘Omgaan met emotie en agressie’ verzorgd. Deze trainingen zijn in de organisatie goed ontvangen. Vooral de praktische toepasbaarheid en de manier waarop deze door René zijn uitgevoerd, werden zeer positief beoordeeld. Ik beveel René van harte aan als trainer’.

Michel Smiers, HR-adviseur


'De wijze waarop René de training "omgaan met autoriteit” gaf verdient een compliment. Ik vond het erg verfrissend, inspirerend en op sommige momenten confronterend maar geenszins op een vervelende manier. René weet mensen op een veilige manier uit hun comfort zone te halen, zijn benaderingswijze, kennis en expertise, soms voorzien met een sausje van humor, gaf mij andere handvatten om soms lastige onderwerpen vanuit een ander perspectief te zien. De trainingsdag was intensief maar is voorbij gevlogen, ik heb veel aan de training gehad.'

Edwin Post, Registermakelaar in Assurantiën


‘René heeft onlangs de training 'Competentiegesprekken Voeren’ gegeven. Ik heb daar heel veel van opgestoken, wat mij zeker gaat helpen bij het voeren van de competentiegesprekken. Maar ook daar buiten verwacht ik veel profijt van de training te hebben. Bedankt voor deze leerzame cursus!’.

Paul Schouwenaar, Schipper bij Boskalis


‘René heeft een tweedaagse training “Onderhandelen” gegeven. Door zijn rijke ervaring was het een zeer gevarieerde training, waarbij René perfect de koppeling van theorie naar praktijk maakte. Middels enkele praktische modellen heeft hij mij goede handvatten gegeven om het onderhandelen nog beter in praktijk te brengen’.

Lukas Dijkmans, productmanager, T-Mobile


Coaching:


‘De gesprekken met René hebben mij veel profijt gebracht en ik kijk er dan ook met een goed gevoel op terug. Ik heb van René geleerd om op een andere manier tegen dingen aan te kijken en eerlijk tegen mezelf te zijn. Ik weet dat ik goed bezig ben, ik voel het en ik merk het aan mijn omgeving, die me complimenteert. Ik ben veel zelfverzekerder geworden’.

Jochem Rietjens, partijbureau van de PVDA

‘René was als psycholoog bij Van Ede & Partners degene die mij klaarstoomde voor mijn loopbaantraject. Mijn eerste bezoek aan René had zo'n impact op mij, dat ik me altijd zal blijven herinneren met welk gevoel ik toen naar huis ben gegaan. René confronteerde me op een prettige manier met mijn - soms vastgeroeste - ideeën en gewoonten. Hij gaf bruikbare en handzame adviezen waar ik echt verder mee kon’.

Iwan Westdijk, HR-adviseur


‘René heeft mij enorm geholpen bij het omgaan met een paar stevige ontwikkelpunten waar ik, ondanks eerdere pogingen, al een paar jaar tegenaan liep. De oefeningen en gereedschappen die hij mij heeft gegeven gebruik ik nog steeds en hebben nog altijd een positief effect. Niet alleen binnen mijn functie, ook in het dagelijks leven heb ik er profijt van. Het werken met René heb ik als zeer prettig ervaren. Op ontspannen manier wist hij de vinger op de zere plek te leggen en samen hebben wij een oplossing gevonden die bij mij past’.

Martin van Hattem, Sr. Specialist Asset Management, Stedin


‘Op een nuchtere en onomwonden manier heeft Rene mij laten zien waar mijn kracht zit en dus waar mijn kansen liggen. Tijdens de coachingsgesprekken kwamen er zeer persoonlijke zaken aan bod, zaken die op de werkvloer of zelfs privé tot dan niet werden aangeraakt. Dat was de grote verdienste van Rene; zeer inspirerend!’

Patrick Kockelkoren, Artistiek Coördinator Residentie Orkest


‘Ontwapenend stimuleert René je stappen te zetten, buiten de lijntjes te kleuren en een nieuwe invalshoek te zien’

Stephan van Lieshout
Aan de rand van het ravijn groeien de mooiste bloemen.

Oud Nederlands spreekwoord